Keuzehulp prostaatkanker van Thuisarts.nl
Keuzehulp prostaatkanker van Thuisarts.nl
Met behulp van de "Keuzehulp prostaatkanker" van Thuisarts.nl helpt huisartsenpraktijk De Noot patiënten zich voor te bereiden op onderzoek naar prostaatkanker (o.a bloedonderzoek naar PSA). De patiënten die voor het eerst hun PSA bepaald willen hebben, krijgen per e-mail een link naar de keuzehulp. Door de keuzehulp te doorlopen kan de patiënt zelf tot de keuze komen of hij de PSA wil laten bepalen. Mocht dit inderdaad zo zijn, of de patiënt twijfelt, dan volgt een consult bij de huisarts.

"Patiënten ervaren het als prettig om de tijd te hebben om na te denken en vervolgens voorbereid op het spreekuur te komen. Zo kunnen zij hun vragen en bespreekpunten alvast opschrijven en meenemen,” aldus praktijkondersteuner Fransje Jorna. Daarnaast levert het de praktijk en patiënt tijdwinst op als de patiënt afziet van de prik zonder naar het spreekuur te komen. Win-win dus!

Samenwerking Reinier de Graaf
Wanneer de PSA verhoogd blijkt te zijn, is er onderzoek in het ziekenhuis nodig. Daarom heeft De Noot samen met het Reinier de Graaf een patiëntroute gemaakt voor prostaatkanker. Dit houdt in dat de route voor de patiënt van huisarts naar ziekenhuis is gestroomlijnd en er afspraken zijn gemaakt over de informatie die via het ziekenhuis en de huisarts aan de patiënt wordt gegeven.

Een patiëntroute voor het vervolgtraject wanneer prostaatkanker is vastgesteld, wordt nog ontwikkeld. Ook hierbij is het doel om dit traject zo soepel mogelijk te laten verlopen voor de patiënt.