Hebben de verhalen u geïnspireerd?
Aan de slag met Geïntegreerde Persoonsgerichte Zorg!

Soms hebben ideeën tijd nodig om te groeien en soms wilt u gewoon aan de slag. Op onze website vindt u naast informatie over Geïntegreerde Persoonsgerichte Zorg (GPGZ) ook praktische instrumenten om zelf te gebruiken of toe te passen. Neem een kijkje via onderstaande knop.

Thuisarts.nl
Informatie over een aandoening is belangrijk voor een patiënt om goede beslissingen te kunnen nemen. Een betrouwbare bron van informatie is Thuisarts.nl. Deze website is een initiatief van NHG en kan uw patiënten voorzien van informatie op een rustig moment. In de spreekkamer kan tenslotte niet alles worden onthouden.

Wist u dat:
  • Er op Thuisarts.nl ook medisch specialistische aandoeningen die in het ziekenhuis worden behandeld te vinden zijn? 
  • Thuisarts.nl ook een mediatheek met video's en afbeeldingen heeft?
Succesvolle samenwerking? Tips en trucs!
Hoe zorgt u ervoor dat u in een samenwerking de energie kunt vasthouden? ZEL heeft een document gemaakt dat u hierbij kan helpen. Deze tips en trucs voor een succesvolle samenwerking helpen u om gezamenlijk de zorg voor patiënten te verbeteren.

Lees hier meer of download direct het bestand.
Samen beslissen

De patiënt weet het beste welke zorg goed aansluit op zijn wensen en situatie. De zorgverlener is expert op het gebied van de medische kennis. Om te komen tot de beste beslissing is samenwerking tussen patiënt en zorgverlener van groot belang. Hoe kunt u ervoor zorgen dat de patiënt mee kan beslissen in het consult? In dit filmpje worden de stappen van het gespreksmodel om te komen tot samen beslissen uitgelegd aan de hand van praktische voorbeelden.