ICT en praktijkvoering - tips, inspiratie en informatie
Praktisch en eenvoudig: Siilo op uw computer
Wist u dat u Siilo ook op uw computer kunt gebruiken? U heeft dan de programma's die u voor uw dagelijkse werkzaamheden gebruikt én Siilo op de computer en hoeft niet steeds te schakelen tussen computer en mobiele telefoon.

Om Siilo op uw computer te kunnen gebruiken, neemt u de volgende stappen:

1. U opent https://connect.siilo.com/ op uw computer
2. Er verschijnt nu een QRcode
3. U opent de Siilo app op uw telefoon. Er verschijnt nu een plusteken. Klik hierop en kies voor de optie Scan QR-code
4. Met de camera die nu verschijnt, kunt u de QR code op de computer scannen.5. Op de computer komt u vervolgens direct in de Siilo app. Kies hier voor de inbox en u kunt Siilo gebruiken.
 

Heeft u vragen over het gebruik van Siilo op uw computer? Neem dan gerust contact op met ICT@zel.nl of bel met Iris Vastenouw 0174-615067.
Siilo
Op de ZEL website vindt u meer informatie over Siilo. Wilt u zich aansluiten bij het Transmuraal Platform DWO/NWN? Dan kunt u een e-mail sturen aan ICT@zel.nl. Hiervoor is uw volledige naam nodig en uw mobiele telefoonnummer.

Siilo in de praktijk
Sandra Schreuder, doktersassistente/praktijkondersteuner bij Huisartsenpraktijk Hartel te Delft gebruikt Siilo. “Ik werd uitgenodigd door een collega en wist niet wat het was. Ik heb navraag gedaan en heb me meteen aangemeld op het transmuraal platform. Op het transmuraal platform kan ik makkelijk andere zorgverleners vinden (u kunt zich aanmelden via deze link)

Ik ben het vooral gaan gebruiken tijdens visites. Ik vind het heel handig, bijvoorbeeld als ik vragen heb over de wond van een patiënt. Ik maak dan een foto en stuur deze via Siilo aan de huisarts, deze kijkt direct mee en geeft advies. Op die manier besparen we een extra bezoek van de huisarts aan de patiënt en kan ik direct actie ondernemen. Ik moest wel even uitzoeken hoe ik foto’s kon doorsturen.”
Wist u dat? - ICT tips

ZEL heeft wat ICT tips die u tijd kunnen besparen op een rijtje gezet. Sommige tips vragen een eenmalige aanpassing en sommige tips kosten iets meer tijd. Klik hier om de tips te bekijken en te bepalen welke voor u interessant zijn.

Een stapje verder?
Wilt u zich verder verdiepen in vaardigheden op ICT gebied, bezoek dan deze website met allemaal handige toepasbare tips en vaardigheden om uw digitale vaardigheden te verbeteren.

Artsportaal dé medische zoekmachine voor artsen door artsen

De tijd dat een arts een boek opensloeg om iets op te zoeken tijdens een consult is voorbij. Daarvoor is nu ‘artsportaal’ ontwikkeld.
Artsportaal is een startpagina, kennisbank en zoekmachine in één. Hierdoor is het eenvoudiger om snel informatie op te zoeken. Deze website structureert medische informatie voor artsen op één platform. Het gaat hierbij om informatie die via Internet te vinden is.
Artsportaal is gemaakt door artsen, is onafhankelijk, betrouwbaar, up to date en overal gratis beschikbaar. NHG is partner van dit portaal.   

De makers van Artsportaal hebben overigens ook AIOS-portaal, POH-portaal en SO-portaal ontwikkeld.